30 Temmuz 2013 Salı

Evrim Geçirmiş İçerisindeki Evrimsizlik, Babadan Oğula Geçen Tasarım

  Ey oğul diye başlayan,
"Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın" felsefesinin temsilcisi gibi algıladığım Merdedes araçlarının geçmişten günümüze kadar uzanan tasarımlarının benim üzerimde bıraktığı izlenimleri paylaşacağım.
  Her otomobil markasının yeni model çıkartması gerekir. Yeni bir yüze ve yeni teknik özelliklerini birleştiği modeller üretmeleri gerekir ki piyasada varlığını sürdürebilsin. Fakat bu o kadar zor bir şey ki; düşünsenize, milyonlarca insanın göz zevkine hitap eden bir araç dizayn etmek zorundasınız. Ya olmazsa? Beklentiler karşılanmazsa? Bazen düşünüyorum da sanki bu dünyalık bir iş değil gibi. Tasarımn burada sadece kağıt ya da ekran üzeride oluşan çizgilerden, hatlardan oluşan bir görsel olmadığını, aynı zamanda derin bir pisikoloji olduğunu  anlayabiliriz.
  Bana göre bu işin hakkını verebilen ender markalardan birisi Mercedes'tir. Her yeni modelde eski tasarımlarının  izlerini taşıyan tasarımlar yapan harika bir marka. Ata modellerinden kalan mirasın en iyi savunucusu. Deyimlerde bile kullandığımız  "Mercedes gibi" sözünün oluşmasında pay sahibi olan markanın geçmiş ve günümüzün tasarımını inceleyelim.




0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More